Deze maand in NU Magazine een interview met Ingrid, geschreven door Sacha Willems van Beter geschreven:

Op 1 januari 2016 begon Ingrid haar eigen advocatenkantoor De Zaak in Recht. Voor familierecht, strafrecht en jeugdrecht. Samen met NU kijkt zij terug op haar eerste jaar en vooruit naar de plannen voor het komend jaar.

Jaaroverzicht 2016:

Ingrid vertelt dat zij in alle opzichten is gegroeid. Om te beginnen het kantoor zelf: “Ik begon in mijn eentje, maar al snel kon ik het werk niet meer aan. Nu word ik ondersteund door mijn secretaresse Elsa Boerefijn en juridisch medewerker Tim van der Mars. Beiden werken nauwkeurig en duidelijk, net als ik. De kantoorruimte heb ik inmiddels uitgebreid van één naar twee kamers, zodat ik mijn cliënten in alle rust in een aparte  spreekkamer kan ontvangen.”

Jeugdrecht-specialist:

Veel zaken die Ingrid in 2016 behandelde gingen over jeugdrecht. “Dat doe ik heel graag, vanwege de band die ik met jongeren kan opbouwen en het verschil dat ik echt voor ze kan maken. Dat merk ik doordat velen na afloop dankbaar zijn. Vaak spelen er bij jongeren verschillende problemen tegelijk, bijvoorbeeld sociaal en strafrechtelijk.” Ingrid mag zich nu door het afronden van de specialisatie-opleiding in 2016 jeugdrechtspecialist noemen en is aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten, de VNJA.

Samenwerking:

Om mensen die hulp nodig hebben ook bij drukte te kunnen helpen, is Ingrid samenwerkingen aangegaan. Voor overloop bij familierecht en strafrecht werkt ze onder andere samen met Roest Crollius De Jong Advocaten in Woerden.

Ontwikkeling in 2017:

Ook in 2017 blijft Ingrid zich uiteraard inhoudelijk ontwikkelen. Zo staat de specialisatie-opleiding strafrecht al weer op het programma. En of dat nog niet genoeg is, heeft ze daarnaast als doel om haar mediation-praktijk verder uit te bouwen als scheidingsmediator. Hiertoe is Ingrid aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators.

Ingrid vat haar eerste jaar enthousiast samen: “Ik heb ervan genoten dat ik zo veel mensen in 2016 heb kunnen helpen en ga daar in 2017 graag mee door!”

Deel deze blog

Lees ook onze andere blogs:

Vragen? Stuur ons een bericht: