Familierecht

Het familierecht omvat alle soorten onderwerp in het recht die met familie te maken hebben. Hierbij kun je denken aan geboorte, huwelijk, echtscheiding, kinderbescherming en andere familiebetrekkingen. Bij advocatenkantoor de Zaak in Recht zijn mr. Ingrid van den Heuvel-Beerens, en mr. Dorrit Schröder  gespecialiseerd in het familierecht.

Advocaten in familierecht

Het familierecht gaat over zaken die zich in je persoonlijke sfeer afspelen. Het zijn vaak emotioneel belastende situaties voor de betrokkenen. In deze omstandigheden wil je graag bijgestaan worden door een betrokken en persoonlijke advocaat.

De Zaak in Recht is een ervaren, persoonlijk en betrokken advocatenkantoor in de regio Utrecht. Ingrid en Dorrit staan je in allerlei soorten familiezaken bij. Zij doen dit werk met veel passie en betrokkenheid, en hebben altijd oog voor de emoties die hierbij aanwezig zijn

In het familierecht kan het ook gaan om scheidingsmediation. Ingrid en Dorrit kunnen jullie in jullie scheiding ook als mediator bijstaan.

Scheiding en kinderen: wat doet een advocaat familierecht?

Dorrit: “Denk maar aan vragen over het ouderlijk gezag, het hoofdverblijf en de zorg- of omgangsregeling. In al deze gevallen stellen wij met de ouder(s) een ouderschapsplan op of zorgen voor een wijziging.”

“Wij helpen bij geschillen met betrekking tot het ouderlijk gezag, het vaststellen en wijzigen van zorgregelingen en/of omgangsregelingen en de berekening of wijziging van alimentatie (zowel voor kinder- als partneralimentatie). Je kunt hierbij ook denken aan de verdeling van een huwelijksgemeenschap, de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden, de gerechtelijke vaststelling of ontkenning van het ouderschap en het wijzigen van een geslachtsnaam.”

Ingrid: “Ik zie niet alleen de conflicten, maar ook de mooie resultaten. Ik vind het fijn om hieraan te kunnen bijdragen.”

Bescherming van kinderen en volwassenen

Ingrid en Dorrit kunnen je ook bijstaan bij diverse maatregelen van kinderbescherming. Denk hierbij aan (dreigende) ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing, geschillen met een gecertificeerde instelling, een voorwaardelijke machtiging tot gesloten plaatsing, een gesloten plaatsing en een gezagsbeëindigende maatregel.

Ook kunnen wij je bijstaan bij verschillende maatregelen voor bescherming van volwassenen, zoals een verzoek tot het opleggen, wijzigen of opheffen van curatele, bewindvoering en/of mentorschap.

Landelijke bijstand in familierecht vanuit de regio Utrecht

Door de centrale ligging in De Meern en de makkelijke bereikbaarheid werkt ons kantoor landelijk, maar zijn wij vooral actief in de regio’s Utrecht, Leidsche Rijn, de Meern, Vleuten, Harmelen, Woerden, Houten, Maarssen, De Bilt, Bilthoven, Zeist, Gooi en Vechtstreek, Amersfoort, Almere en Lelystad. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem direct contact op

 

hightrust-page1 vfas-page1 NOVA