De werkwijze

De Zaak in Recht

Als je een advocaat zoekt mag je verwachten dat je duidelijkheid krijgt over je juridische vraag; wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de kansen?

Persoonlijke benadering:

Tijdens een persoonlijk en kosteloos gesprek van een half uur met Ingrid, Dorrit of Chlöe kan je je juridische probleem toelichten. Wij zullen veel vragen aan je stellen zodat je juridische probleem helder wordt. Ook kunnen mogelijke scenario’s worden besproken. Daarnaast bespreken we samen met jou een plan van aanpak voor de zaak. Tijdens het gesprek besteden we ook aandacht aan de verwachtingen tussen jou en de advocaat. Wij vinden een goede samenwerking namelijk belangrijk. Deze dient zowel voor jou als voor ons goed te verlopen. Natuurlijk bespreken wij ook de kosten.

Oplossingsgericht:

De Zaak in Recht werkt oplossings- en servicegericht en streeft naar een persoonlijke en duurzame relatie met haar cliënten. Je kan Ingrid, Dorrit of Chloë per mail of app bereiken. Kantoor is natuurlijk ook telefonisch te bereiken. Vaak zijn Ingrid, Dorrit of Chloë druk in de weer met alle zaken. Dus krijg je ons niet direct aan de telefoon? Dan kan je je bericht achterlaten bij een van onze vriendelijke secretaresses of onze telefoondienst. Zij zorgen dat de berichten bij ons terechtkomen. Wij streven ernaar om je tijdens werkdagen binnen 2 dagen terug te bellen. Als je stukken wilt afgeven dan kan je natuurlijk ook tijdens openingstijden even binnenlopen op het kantoor. Belangrijke zaken worden altijd schriftelijk aan je bevestigd. Correspondentie over jouw zaak of processtukken ontvang je in kopie met het verzoek om daar een reactie op te geven. Als wij correspondentie of processtukken voor je opstellen dan ontvang je die eerst in concept. En wij versturen het pas nadat jij je goedkeuring hebt gegeven.

Bereikbaarheid:

De Zaak in Recht staat voor kwaliteit, betrokkenheid en een goede en directe bereikbaarheid. Omdat wij niet altijd op kantoor aanwezig zijn (bijvoorbeeld vanwege zittingen of afspraken) maken wij als advocaten graag een telefonische afspraak met je. Besprekingen vinden plaats op kantoor of met behulp van videobellen. Je kan ook direct contact opnemen. Als wij niet bereikbaar zijn dan kun je uiteraard een e-mail of WhatsApp sturen of de voicemail inspreken. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Duidelijkheid:

Als je besluit om met ons verder te willen dan stellen wij een opdrachtbevestiging voor je op waarin we uitleggen wat we voor je kunnen doen. Na jouw akkoord komt de opdracht tot stand.Bij onze opdracht horen ook onze algemene voorwaarden. Daarin staat wat we met elkaar afspreken.

Maar stel nou dat er toch iets niet zo gaat als jij of wij zouden willen? Dan zijn wij fan van de menselijke maat. We zijn immers ook maar mensen. Maken we een foutje? Dan zorgen we – met het schaamrood op de kaken – snel voor een fijne oplossing. 

Verder verschilt De Zaak in Recht trouwens weinig van je vaste local shop. Ook wij willen graag geld verdienen. Maar net als de local shop wel met een duidelijk, eerlijke werkwijze en een uitstekende dienstverlening. Het is immers al rot genoeg dat je onze hulp nodig hebt. Maar, wij vinden ons werk leuk! Dus we rennen hier (of vanuit huis) met heel veel plezier onze benen uit ons lijf voor je. Wij hopen dat je dat plezier als klant bij De Zaak in Recht ook gaat ervaren. 

Waar wij sterk in zijn

Echtscheiding

Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden, ouderschapsplan, kinder- en/of partneralimentatie, convenant, verdeling van vermogen en schulden.

Lees meer

Mediation

Samen scheiden, gesprekken voeren, gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden, vermogen en schulden, ouderschapsplan, kinder- en/of partneralimentatie.

Lees meer

Jeugdrecht

Denk onder meer aan verschillende jeugdbeschermingsmaatregelen zoals ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing, gesloten plaatsingen, gezinsvoogd en pleeggezin.

Lees meer

Arbeidsrecht

Sluiten en ontbinden arbeidsovereenkomst, controleren vaststellingsovereenkomst, loonvorderingen en concurrentiebedingen, ontslagprocedure, onderhandelen.

Lees meer

Strafrecht

Levensdelict, geweld- of zedenkwesties, mishandeling, diefstal, drugsbezit, rijden onder invloed en/of verkeerszaken, bij minderjarigen en volwassenen.

Lees meer

Alimentatie

(Her)berekenen kinder- en partneralimentatie, wijziging van omstandigheden, advies, procedure starten, onderhandelen, pakketprijzen voor berekeningen.

Lees meer

KOM IN CONTACT MET ONS!