De werkwijze

De Zaak in Recht

Als je een advocaat zoekt mag je verwachten dat je duidelijkheid krijgt over je juridische vraag; wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de kansen?

Persoonlijke benadering:

Tijdens een persoonlijk en kosteloos gesprek van een half uur met Ingrid of Dorrit kan je je juridische probleem toelichten. Wij zullen veel vragen aan je stellen zodat je juridische probleem helder wordt. Ook kunnen mogelijke scenario’s worden besproken. Daarnaast bespreken we samen met jou een plan van aanpak voor de zaak. Tijdens het gesprek besteden we ook aandacht aan de verwachtingen tussen jou en de advocaat. Wij vinden een goede samenwerking namelijk belangrijk. Deze dient zowel voor jou als voor ons goed te verlopen. Natuurlijk bespreken wij ook de kosten.

Oplossingsgericht:

De Zaak in Recht werkt oplossings- en servicegericht en streeft naar een persoonlijke en duurzame relatie met haar cliënten. Je kan Ingrid, Dorrit of Chloë per mail, app of telefonisch bereiken. Als je stukken wilt afgeven dan kan je natuurlijk ook tijdens openingstijden even binnenlopen op het kantoor. Belangrijke zaken worden altijd schriftelijk aan je bevestigd. Correspondentie over jouw zaak of processtukken ontvang je in kopie met het verzoek om daar een reactie op te geven. Als wij correspondentie of processtukken voor je opstellen dan ontvang je die eerst in concept. En wij versturen het pas nadat jij je goedkeuring hebt gegeven.

Bereikbaarheid:

De Zaak in Recht staat voor kwaliteit, betrokkenheid en een goede en directe bereikbaarheid. Omdat wij niet altijd op kantoor aanwezig zijn (bijvoorbeeld vanwege zittingen of afspraken) maken wij als advocaten graag een telefonische afspraak met je. Besprekingen vinden plaats op kantoor of met behulp van videobellen. Je kan ook direct contact opnemen. Als wij niet bereikbaar zijn dan kun je uiteraard een e-mail of WhatsApp sturen of de voicemail inspreken. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Duidelijkheid:

Als je besluit om met ons verder te willen dan stellen wij een opdrachtbevestiging voor je op waarin we uitleggen wat we voor je kunnen doen. Na jouw akkoord komt de opdracht tot stand.

Waar wij sterk in zijn

Echtscheiding

Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden, ouderschapsplan, kinder- en/of partneralimentatie, convenant, verdeling van vermogen en schulden.

Lees meer

Mediation

Samen scheiden, gesprekken voeren, gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden, vermogen en schulden, ouderschapsplan, kinder- en/of partneralimentatie.

Lees meer

Jeugdrecht

Denk onder meer aan verschillende jeugdbeschermingsmaatregelen zoals ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing, gesloten plaatsingen, gezinsvoogd en pleeggezin.

Lees meer

Arbeidsrecht

Sluiten en ontbinden arbeidsovereenkomst, controleren vaststellingsovereenkomst, loonvorderingen en concurrentiebedingen, ontslagprocedure, onderhandelen.

Lees meer

Strafrecht

Levensdelict, geweld- of zedenkwesties, mishandeling, diefstal, drugsbezit, rijden onder invloed en/of verkeerszaken, bij minderjarigen en volwassenen.

Lees meer

Alimentatie

(Her)berekenen kinder- en partneralimentatie, wijziging van omstandigheden, advies, procedure starten, onderhandelen, pakketprijzen voor berekeningen.

Lees meer

KOM IN CONTACT MET ONS!