Advocaat Ingrid

De Zaak in Recht

Advocaat mr. I.P.J. (Ingrid) van den Heuvel – Beerens

       

ingrid van den Heuvel - Advocaat

Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht (mediation, echtscheidingen, Collaborative Divorce, alimentatiezaken, omgangsregelingen, jeugdbeschermingszaken, ouderschap en erkenning), Strafrecht (Jeugdstrafrecht, TBS)

Emailadres: Ingrid@dezaakinrecht.nl

Ingrid (1985) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht waar zij een master Strafrecht heeft afgerond. Tijdens haar studietijd was zij onder meer werkzaam als buitengriffier op de strafsectie van de rechtbank te Utrecht. In 2009 is zij beëdigd als advocaat.

Ingrid heeft in 2016 de deuren van De Zaak in Recht geopend. Haar werkwijze is duidelijk en toegankelijk.

Ervaring:

Ingrid is haar carrière gestart binnen een puur strafrechtelijke praktijk in Utrecht. Zij heeft in 2017 de Profileringscursus Strafrecht van de Stichting Strafrechtpraktijk met goed gevolg afgerond. Ingrid is ook aangesloten bij de regionale werkgroep Strafrecht.

Naast haar werkzaamheden in het strafrecht, is Ingrid ook gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij maakt graag een verschil voor mensen in een periode waarin ze moeten omgaan met persoonlijk leed. Om dit goed te kunnen doen, heeft zij de opleiding tot familierechtspecialist van het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen gevolgd. Dat is het opleidingsinstituut van Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

 

 

Ingrid is ervan overtuigd dat onderling overleg de beste oplossingen voor jullie kan geven en dat het zorgt voor rust & duidelijkheid. Daarom is zij met veel plezier scheidingsmediator. Met succes heeft zij de erkende Mediation opleiding afgerond, ook aan het opleidingsinstituut van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators.

Verder biedt Ingrid binnen het familierecht Collaborative Divorce aan. Het verschil met een reguliere mediation is dat bij Collaborative Divorce ieder een eigen bemiddelaar heeft (dit is dan een collaborative divorce advocaat).

Daarnaast stellen jullie bemiddelaars een team van diverse professionals samen. Dat team kan  uit een professionale bestaan of uit meerdere. Zo kan er bijvoorbeeld een financieel adviseur aansluiten of /en een coach. Met alle professionals aan tafel wordt gewerkt naar één gezamenlijk doel: jou en je partner op een respectvolle en duurzame manier te laten scheiden.

Ingrid volgde haar opleiding voor Collaborative Divorce bij de VvCP – de Vereniging van Collaborative Divorce Professionals. De financiele  investering is vaak minder dan bij een eenzijdige procedure bij de rechtbank. Kijk voor verdere informatie op de pagina op onze website of vraag bij Ingrid naar de mogelijkheden.

 

 

Parenting Coordinator

Sinds 2023 is Ingrid ook Parenting Coordinator (PC). Dit is een nieuwe vorm om als ouders snel tot een oplossing te komen voor kleine onderwerpen in een ouderschapsplan. Binnen het PC traject houden we eerst een mediationgesprek. Samen kijken we dan of jullie alsnog tot een onderlinge oplossing kunnen komen. Als je er dan echt niet uitkomt dan kan Ingrid als PC jullie een voorstel doen om er samen uit te komen, een aanbeveling schrijven of – in bepaalde gevallen – een bindend advies schrijven.

 

Praktisch en betrokken:

Ingrid (en haar team) onderscheiden zich door een praktische en betrokken aanpak. Zij zetten zich volledig in voor je zaak en zeggen daarbij waar het op staat. De aanpak kenmerkt zich ook door een duidelijke en zo nodig kritische houding in de samenwerking. Zie voor de manier van werken verder ook: De werkwijze

Ingrid en haar man Theo hebben een zoon en een dochter en wonen in Vleuten.

Tot slot heeft Ingrid zich verder kunnen verdiepen in het jeugdstrafrecht en het civiele jeugdrecht. In 2017 heeft Ingrid de specialisatieopleiding Jeugdrecht met goed gevolg afgerond. Zij is aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (vnja).

Ingrid is zich bewust van de verantwoordelijkheid die familie-, jeugd- en strafzaken met zich meebrengen. Zij volgt regelmatig cursussen die gericht zijn op haar rechtsgebieden. Zo is haar kennis accuraat en up to date.

mediation bij echtscheiding

“Een succesvolle samenwerking start voor Ingrid met een prettig persoonlijk gesprek. Zij nodigt je dan ook uit om kennis met elkaar te maken bij ons op kantoor.”

KOM IN CONTACT MET ingrid!