Advocaat Ingrid

De Zaak in Recht

Advocaat mr. I.P.J. (Ingrid) van den Heuvel – Beerens

       

ingrid van den Heuvel - Advocaat

Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht (mediation, echtscheidingen, Collaborative Divorce, alimentatiezaken, omgangsregelingen, jeugdbeschermingszaken, ouderschap en erkenning), Strafrecht (Jeugdstrafrecht, TBS)

Emailadres: Ingrid@dezaakinrecht.nl

VVCP

Ingrid (1985) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht waar zij een master Strafrecht heeft afgerond. Tijdens haar studietijd was zij onder meer werkzaam als buitengriffier op de strafsectie van de rechtbank te Utrecht. In 2009 is zij beëdigd als advocaat.

Ingrid heeft in 2016 de deuren van De Zaak in Recht geopend. Haar werkwijze is duidelijk en toegankelijk.

Ervaring:

Ingrid is haar carrière gestart binnen een puur strafrechtelijke praktijk in Utrecht. Zij heeft in 2017 de Profileringscursus Strafrecht van de Stichting Strafrechtpraktijk met goed gevolg afgerond. Ingrid is ook aangesloten bij de regionale werkgroep Strafrecht.

Naast haar werkzaamheden in het strafrecht, is Ingrid ook gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij maakt graag een verschil voor mensen in een periode waarin ze moeten omgaan met persoonlijk leed. Om dit goed te kunnen doen, heeft zij de opleiding tot familierechtspecialist van het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen gevolgd. Dat is het opleidingsinstituut van Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Ingrid is ook met veel plezier scheidingsmediator. Met succes heeft zij de erkende Mediation opleiding afgerond, ook aan het opleidingsinstituut van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators.

 

Verder biedt Ingrid binnen het familierecht Collaborative Divorce aan. In afwijking van reguliere mediation hebben de partners bij Collaborative Divorce ieder een eigen bemiddelaar (de advocaat) en wordt een team van diverse professionals samengesteld. Dat team kan bestaan uit een financieel adviseur en een coach. Met alle professionals aan tafel wordt toegewerkt naar één gezamenlijk doel: jou en je partner op een respectvolle en duurzame manier te laten scheiden. Ingrid volgde haar opleiding voor Collaborative Divorce bij de VvCP – de Vereniging van Collaborative Divorce Professionals.

Tot slot heeft Ingrid zich verder kunnen verdiepen in het jeugdstrafrecht en het civiele jeugdrecht. In 2017 heeft Ingrid de specialisatieopleiding Jeugdrecht met goed gevolg afgerond. Zij is aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (vnja).

Ingrid is zich bewust van de verantwoordelijkheid die familie-, jeugd- en strafzaken met zich meebrengen. Zij volgt regelmatig cursussen die gericht zijn op haar rechtsgebieden. Zo is haar kennis accuraat en up to date.

Praktisch en betrokken:

Ingrid (en haar team) onderscheiden zich door een praktische en betrokken aanpak. Zij zetten zich volledig in voor je zaak en zeggen daarbij waar het op staat. De aanpak kenmerkt zich ook door een duidelijke en zo nodig kritische houding in de samenwerking. Zie voor de manier van werken verder ook: De werkwijze

Ingrid en haar man Theo hebben een zoon en een dochter en wonen in Vleuten.

“Een succesvolle samenwerking start voor Ingrid met een prettig persoonlijk gesprek. Zij nodigt je dan ook uit om kennis met elkaar te maken bij ons op kantoor.”

KOM IN CONTACT MET ingrid!