Mediation bij echtscheiding

Mediation bij een echtscheiding kan helpen om jullie echtscheiding makkelijker te voltooien. Mediation is een vorm van bemiddeling, waarbij je zelf invulling geeft aan jullie afspraken voor de toekomst. Bij echtscheidingsmediation helpt onze advocaat-mediator jullie om samen tot afspraken en oplossingen te komen.

Echtscheiding mediation door De Zaak in Recht

De Zaak in Recht is een ervaren, toegankelijk en persoonlijk advocatenkantoor in de regio Utrecht met specialisten op verschillend rechtsgebieden. Ingrid van de Heuvel-Beerens en Dorrit Schröder zijn als advocaat gespecialiseerd in scheidingsmediation.

Ingrid en Dorrit begeleiden je op een toegankelijke en kundige manier. Juist in een periode van afscheid nemen, het bijbehorende verdriet en verandering is het belangrijk dat je op een toegankelijke manier advies krijgt over alle onderwerpen die geregeld moeten worden.

Om als familie-mediator te mogen werken, hebben beide dames de opleiding tot mediator van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) gevolgd.

Mediation met succes

Bij succesvolle mediation is het belangrijk dat jullie standpunten aan elkaar bekend worden gemaakt. Als jullie beiden weten wat je zelf en wat de ander belangrijk vindt, dan kan er open besproken worden wat mogelijke concrete oplossingen zijn die voor jullie beiden werken. Op basis hiervan kunnen Ingrid en Dorrit samen met jullie afspraken maken, die voor jullie passend zijn.

Plan van aanpak:

Ingrid: ”Wij hanteren een vaste werkwijze die we tijdens een introductiegesprek met je bespreken. Een voorbeeld hiervan is dat we een gespreksverslag sturen van elke bespreking. Hierin staat wat we hebben besproken, met daarbij de actiepunten voor de volgende bespreking. Dit zorgt voor houvast en duidelijkheid.”

”De definitieve afspraken die jullie samen maken, nemen we op in een convenant. Vervolgens kan dit convenant of de afspraken hieruit worden vastgelegd in een rechterlijke beschikking. Wij verzorgen zowel de mediation als de echtscheidingsprocedure voor jullie.”

Lees ook: de zeven voordelen van mediation bij je echtscheiding.

Prijs van mediation

Om transparant en eerlijk te zijn over de kosten van mediation werken wij met pakketprijzen. Dit geeft duidelijkheid over de kosten. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat we ons kunnen concentreren op de inhoud van jullie mediation-traject.

Klik hier voor de pakketprijzen.

 

Landelijke mediation vanuit de regio Utrecht

Door de centrale ligging in De Meern en de makkelijke bereikbaarheid werkt ons kantoor landelijk. Wij zijn vooral actief in de regio’s Utrecht, Leidsche Rijn, de Meern, Vleuten, Harmelen, Woerden, Houten, Maarssen, De Bilt, Bilthoven, Zeist, Gooi en Vechtstreek, Amersfoort, Almere en Lelystad.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem direct contact op

 

hightrust-page1 vfas-page1 NOVA