Echtscheidings

Mediation

Mediation bij een echtscheiding kan helpen om jullie echtscheiding makkelijker te voltooien. Mediation is een vorm van bemiddeling, waarbij je zelf invulling geeft aan jullie afspraken voor de toekomst. Bij echtscheidingsmediation helpt een van onze advocaat-mediators jullie om samen tot afspraken en oplossingen te komen.

Echtscheiding mediation

De Zaak in Recht is een ervaren, toegankelijk en persoonlijk advocatenkantoor in de regio Utrecht met specialisten op verschillend rechtsgebieden. Ingrid van de Heuvel-Beerens en Dorrit Schröder zijn als advocaat gespecialiseerd in scheidingsmediation.

Ingrid en Dorrit begeleiden je op een toegankelijke en kundige manier. Juist in een periode van afscheid nemen, het bijbehorende verdriet en verandering is het belangrijk dat je op een toegankelijke manier advies krijgt over alle onderwerpen die geregeld moeten worden.

Om als familie-mediator te mogen werken, hebben Dorrit en Ingrid allebei de opleiding tot mediator van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) gevolgd.

 

Mediation met succes

Om mediation succesvol te maken is het belangrijk dat jullie je wensen met elkaar delen. Als jullie van elkaar weten wat belangrijk is, dan kan er naar concrete oplossingen worden gezocht die voor jullie beiden werken. Op basis hiervan kunnen Ingrid en Dorrit samen met jullie afspraken maken, die voor jullie passend zijn. Hierbij gaan we zo snel als het kan, maar zo langzaam als het moet. Gemiddeld duurt een mediationtraject vier tot zes maanden.

“Het fijne aan een advocaat-mediator is dat wij het hele traject van het begin tot het eind voor jullie kunnen verzorgen.”

Plan van aanpak:

Ingrid: ”Wij hanteren een vaste werkwijze die we tijdens een introductiegesprek met jullie bespreken. Een voorbeeld hiervan is dat we een gespreksverslag sturen van elke bespreking. Hierin staat wat we hebben besproken, met daarbij de actiepunten voor de volgende bespreking. Dit zorgt voor houvast en duidelijkheid.”

”De definitieve afspraken die jullie samen maken, nemen we op in een convenant. Vervolgens kan dit convenant of de afspraken hieruit worden vastgelegd in een rechterlijke beschikking (uitspraak). Wij verzorgen zowel de mediation als de echtscheidingsprocedure bij de rechtbank voor jullie.”

Lees ook: de zeven voordelen van mediation bij je echtscheiding.

Prijs van mediation

Om transparant en eerlijk te zijn over de kosten van mediation werken wij met pakketprijzen. Dit geeft duidelijkheid over de kosten. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat we ons kunnen concentreren op de inhoud van jullie mediationtraject.

 

Landelijke mediation vanuit de regio Utrecht

Door de centrale ligging in De Meern en de makkelijke bereikbaarheid werkt ons kantoor landelijk. Wij zijn vooral actief in de regio’s Utrecht, Leidsche Rijn, de Meern, Vleuten, Harmelen, Woerden, Houten, Maarssen, De Bilt, Bilthoven, Zeist, Gooi en Vechtstreek, Amersfoort, Almere en Lelystad.

Is er voor jouw zaak geen pakketprijs beschreven?

Vraag dan aan Ingrid of Dorrit of wij een pakket voor je kunnen samenstellen. Wij zullen dan samen met jou bekijken of we daarvoor een passende pakketprijs kunnen aanbieden. Dit hangt onder meer af van jouw soort zaak en de benodigde werkzaamheden.

Het wel of niet aanbieden van een pakketprijs voor een andere zaak dan aangegeven is altijd ter vrije beoordeling van ons kantoor.

Een goede oplossing, zonder tussenkomst van de rechter!

Meer weten over de mogelijkheden van mediation bij jullie scheiding?
Vul het formulier in en wij nemen direct contact met jullie op.

Onze afspraken kunnen in persoon op kantoor plaatsvinden, maar ook via videobellen of telefonisch.

de zaak in recht is aangesloten bij:

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek:

Dagdeel