Rechtsbijstand & uurtarief

Voor advocatenkantoor De Zaak in Recht is het van belang dat je duidelijkheid hebt over de kosten van de juridische bijstand. Ons kantoor kan je bijstaan op betalende basis, maar in sommige gevallen ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand.

Tijdens het eerste gesprek worden heldere afspraken met je gemaakt over de manier van declareren. Ook zijn al onze tarieven inclusief btw. Zo houden wij de kosten voor jou transparant en de advocatuur betaalbaar. Wel zo eerlijk.


Gefinancierde rechtsbijstand:

De Zaak in Recht behandelt strafzaken en jeugdzaken op basis van een toevoeging. In onze familierechtspraktijk behandelen we alleen alimentatiezaken op basis van een toevoeging. 

Een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand houdt in dat tot een bepaald jaarinkomen een groot deel van de kosten die wij maken betaald worden door de overheid. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand kan je nagaan of je daarvoor in aanmerking komt. Tijdens het eerste (spreekuur) gesprek zal er samen met jou bekeken kunnen worden of je in aanmerking zou kunnen komen voor een toevoeging én of wij plek hebben voor jouw zaak. De Raad voor Rechtsbijstand stelt ook de hoogte vast van je eigen bijdrage. Deze bijdrage betaal je dan rechtstreeks aan ons kantoor.

De Zaak in Recht neemt geen lopende toevoegingen over van andere advocaten. Voor zaken binnen het arbeidsrecht en voor mediation is een toevoeging bij ons helaas kantoor niet mogelijk. 


Betalende basis:

De Zaak in Recht hanteert duidelijke tarieven, zo weet jij waar je aan toe bent. Wel zo eerlijk en transparant.

Het basis uurtarief bedraagt € 235,- per uur (inclusief 21% btw). Bij de start van de zaak ontvang je van ons een voorschot factuur. Nadat je die betaald hebt kunnen we voor je aan de slag. Als het voorschot bijna op is, brengen wij een nieuw voorschot bij je in rekening. Ook sturen we je een overzicht van onze werkzaamheden. De hoogte van het voorschot blijft hetzelfde. Zo weet je wat we voor je gedaan hebben én weet je vooraf wat je moet betalen bij een volgende factuur.

Afhankelijk van de complexiteit en spoedeisendheid van de zaak kan het uurtarief worden aangepast. Deze wijziging zal vooraf met je besproken worden. Indien de zaak zich daarvoor leent, kunnen desgewenst ook vaste of maximum afspraken worden gemaakt.

Wij hanteren géén kantoorkosten.

De kosten voor het opvragen van de noodzakelijke aktes en het griffierecht zijn niet in het uurtarief inbegrepen en zullen apart worden gefactureerd.

Neem direct contact op