Rechtsbijstand & Uurtarief

De Zaak in Recht

Als je een advocaat zoekt mag je verwachten dat je duidelijkheid krijgt over je juridische vraag; wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de kansen.

Onze advocaten staan je bij op betalende basis , ons kantoor werkt slechts beperkt op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Wij vinden het belangrijk dat je duidelijkheid hebt over de kosten van de juridische bijstand, daarom houden we graag de kosten erg transparant.

Tijdens het eerste gesprek worden heldere afspraken met je gemaakt over de manier van declareren. Ook zijn al onze tarieven inclusief btw. Zo houden wij de kosten voor jou transparant en de advocatuur betaalbaar. Wel zo eerlijk.

Gefinancierde rechtsbijstand:

Onze advocaten behandelen een beperkt aantal zaken op basis van een toevoeging. Dit houdt in dat tot een bepaald jaarinkomen een groot deel van de kosten die wij maken betaald worden door de overheid. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand kan je nagaan of je daarvoor in aanmerking komt. Tijdens het eerste gesprek kan er samen met jou bekeken worden of je in aanmerking zou kunnen komen voor een toevoeging en of wij jouw zaak willen aannemen. De Raad voor Rechtsbijstand stelt ook de hoogte vast van je eigen bijdrage. Deze bijdrage betaal je dan rechtstreeks aan ons kantoor.

Voor zaken met betrekking tot omgang en/of gezag over kinderen, echtscheiding en mediation worden geen toevoegingen aangenomen. We nemen beperkt zaken aan die te maken hebben met strafrecht, jeugdrecht en alimentatie op basis van gefinancierde rechtsbijstand. We behouden ons het recht voor om jouw zaak niet aan te nemen op basis van een toevoeging, ongeacht het onderwerp. 

De Zaak in Recht neemt geen lopende toevoegingen over van andere advocaten.

Betalende basis:

De Zaak in Recht hanteert duidelijke tarieven, zo weet jij waar je aan toe bent. Wel zo eerlijk en transparant.

Het basis uurtarief bedraagt € 250,- per uur (inclusief 21% btw). Bij de start van de zaak ontvang je van ons een voorschotfactuur. Nadat je die betaald hebt kunnen we voor je aan de slag. Als het voorschot bijna op is, brengen wij een nieuw voorschot bij je in rekening. Ook sturen we je een overzicht van onze werkzaamheden. De hoogte van het voorschot blijft hetzelfde. Zo weet je wat we voor je gedaan hebben én weet je vooraf wat je moet betalen bij een volgende factuur.

Afhankelijk van de complexiteit en spoedeisendheid van de zaak kan het uurtarief worden aangepast. Deze wijziging zal vooraf met je besproken worden. Indien de zaak zich daarvoor leent, kunnen desgewenst ook vaste of maximum afspraken worden gemaakt.

Wij hanteren géén kantoorkosten.

De kosten voor het opvragen van de noodzakelijke aktes en het griffierecht zijn niet in het uurtarief inbegrepen en zullen apart worden gefactureerd.

Waar wij sterk in zijn

Echtscheiding

Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden, ouderschapsplan, kinder- en/of partneralimentatie, convenant, verdeling van vermogen en schulden.

Lees meer

Mediation

Samen scheiden, gesprekken voeren, gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden, vermogen en schulden, ouderschapsplan, kinder- en/of partneralimentatie.

Lees meer

Jeugdrecht

Denk onder meer aan verschillende jeugdbeschermingsmaatregelen zoals ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing, gesloten plaatsingen, gezinsvoogd en pleeggezin.

Lees meer

Arbeidsrecht

Sluiten en ontbinden arbeidsovereenkomst, controleren vaststellingsovereenkomst, loonvorderingen en concurrentiebedingen, ontslagprocedure, onderhandelen.

Lees meer

Strafrecht

Levensdelict, geweld- of zedenkwesties, mishandeling, diefstal, drugsbezit, rijden onder invloed en/of verkeerszaken, bij minderjarigen en volwassenen.

Lees meer

Alimentatie

(Her)berekenen kinder- en partneralimentatie, wijziging van omstandigheden, advies, procedure starten, onderhandelen, pakketprijzen voor berekeningen.

Lees meer

KOM IN CONTACT MET ONS!