De werkdag van Ingrid

werkdag

Van een werkdag als vandaag krijg ik energie. Vroeg in de ochtend ga ik op pad naar de rechtbank Utrecht voor twee zaken. Ik start met de behandeling van een verzoek tot ondertoezichtstelling voor twee minderjarigen. Beide advocaten hebben de zaak goed voorbereid, dat geeft mooie pleidooien ter zitting. De kinderrechter beslist ter zitting dat de kinderen onder toezicht worden gesteld, cliënt is tevreden.

De volgende zaak staat een uur later gepland, het is mooi weer en sinds kort staat er een koffie truck op het Vrouwe Justitiaplein. Ik werk nog wat in het zonnetje met een heerlijke kop koffie: http://coffeebabes.nl/

De tweede zaak is een verzoek tot verlenging van de gesloten plaatsing van een minderjarige. Ik sta het meisje al langer bij en het belangrijkste doel is om de termijn van de verlenging te verkorten. Ze doet haar best binnen de instelling en een gesloten plaatsing is een uiterste maatregel als het echt niet meer gaat. De kinderrechter beslist dat de gesloten plaatsing verlengd mag worden, maar met een kortere termijn dan verzocht. Cliënte is blij met deze uitkomst.

Als laatste ga ik op pad naar bureau Paardenveld. Een cliënt krijgt een voorstel van de Officier van Justitie voor de afdoening van zijn strafzaak. Het voorstel is constructief voor cliënt, hij gaat akkoord en hoeft nu dus niet voor de rechter te verschijnen. Ook deze cliënt is blij met de uitkomst.

Voordat ik naar kantoor ga, eindig ik mijn tour bij een blije viervoeter, onze labrador Baloe staat klaar voor een wandeling. Mooie werkdag!

Facebooktwitterlinkedinmail