Mediation bij echtscheiding

Ingrid behandelt als advocaat personen en familierecht ook echtscheidingszaken als scheidingsmediator. Om als familie mediator te mogen werken, heeft zij de opleiding tot mediator van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators vFAS gevolgd.

Bij een succesvolle mediation is het belangrijk dat jullie standpunten aan elkaar bekend worden gemaakt, om zo onderling begrip te kweken voor elkaars belangen. Op basis hiervan kan Ingrid samen met jullie op zoek gaan naar een voor jullie beiden passende oplossing. Het succes van een geslaagde familie mediation schuilt in de overeenstemming die zij samen met jullie bereikt.

Plan van aanpak:

‘Ik hanteer een vaste werkwijze die ik tijdens een introductiegesprek zal bespreken. Een voorbeeld hiervan is dat ik een gespreksverslag stuur van elke bespreking. Hierin staat wat we hebben besproken, met daarbij de actiepunten voor de volgende bespreking. Dit zorgt voor houvast en duidelijkheid. De definitieve afspraken die jullie samen maken neem ik op in een convenant. Vervolgens kan dit convenant of de afspraken hieruit worden vastgelegd in een rechterlijke beschikking. Ik verzorg zowel de mediation als de echtscheidingsprocedure voor jullie.’

Om transparant en eerlijk te zijn over de kosten van mediation werken wij met pakketprijzen. Dit geeft duidelijkheid over de kosten vooraf en kunnen wij ons helemaal concentreren op een geslaagde mediation.

Klik hier voor de pakketprijzen.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem direct contact op

 

hightrust-page1 vfas-page1 NOVA