Jeugdrecht

Veel minderjarigen komen in aanraking met het rechtssysteem. De juridische wereld waar je dan in terecht komt kan ingewikkeld en belastend zijn.

Je kan als minderjarige op verschillende manieren in aanraking komen met het recht:

Bijvoorbeeld:
  • Het gaat niet goed met je op school of thuis en de rechter moet beslissen of je onder toezicht gesteld wordt van een gecertificeerde instelling of dat je uit huis geplaatst wordt.
  • Je wordt verdacht van een strafbaar feit en je krijgt te maken met de politie, de officier van justitie, de raad voor de kinderbescherming, Bureau Halt of de kinderrechter.
  • Je ouders gaan of zijn uit elkaar en je bent het niet eens met de zorg- of omgangsregeling of je hoofdverblijfplaats.
De specialisten: 

Ingrid en Dorrit zijn allemaal gespecialiseerd in het civiele jeugdrecht. Ingrid en Dorrit zijn daarnaast ook jeugdrecht specialist en lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten vnja. Het kan zijn dat zij door de rechtbank zullen worden aangewezen als je advocaat. Je kunt ook zelfstandig contact met ons opnemen. Belangrijk voor je om te weten is dat je als minderjarige niet voor de bijstand van een advocaat hoeft te betalen.

“Wij vinden het mooi als het op goede gronden lukt om een uithuisplaatsing te voorkomen. Daarvoor is het belangrijk om een goede relatie te hebben met alle betrokken partijen. Jouw belang als minderjarige is voor ons daarbij het belangrijkste. ”

Neem direct contact op

 vfas-page1 NOVA VNJA