Alimentatie

Na een verbreking van je relatie kunnen alimentatieverplichtingen ontstaan. Er zijn twee soorten verplichtingen, namelijk kinderalimentatie en partneralimentatie.

Alimentatie berekenen: 

Als advocaten gespecialiseerd in alimentatie kunnen wij je in beide gevallen adviseren. Onderdeel van dit advies is dat wij een alimentatieberekening opmaken. Hierbij zal rekening worden gehouden met de wettelijke maatstaven, dit zijn de behoefte en de draagkracht. Voor deze berekening heeft ons kantoor een pakketprijs. Zo weet je ook financieel waar je aan toe bent. De hoogte van een alimentatiebedrag kunnen jullie vervolgens in overleg overeenkomen of eenzijdig door de rechter laten vastleggen.

Alimentatie herberekenen: 

Ook kan je ons inschakelen als de alimentatie van begin af aan te hoog of laag is geweest. Ook door een wijziging in je situatie kan je de alimentatie laten herberekenen. Er moet dan een gerechtvaardigde wijziging van omstandigheden zijn. Bijvoorbeeld een wijziging van inkomen, langdurige werkeloosheid, hertrouwen of samenwonen. Samen met Ingrid, Ingeborg of Dorrit kan je bespreken of daar in jouw of in jullie geval sprake van is.

Wij hanteren speciale tarieven voor het berekenen van de alimentatie.

Alimentatiecheck:

 • (her)berekening kinderalimentatie 440,- euro incl. btw
 • (her)berekening kinderalimentatie bij meerdere kinderen uit meerdere gezinnen (samenloop) 550,- euro incl. btw
 • (her)berekening partneralimentatie 550,- euro incl. btw
 • (her)berekening kinder- en partneralimentatie (niet van toepassing bij meerdere kinderen uit meerdere gezinnen) 770,- euro incl. btw

Bij deze pakketten krijg je vooraf een overzicht van de benodigde relevante stukken toegezonden. De werkzaamheden starten als wij je stukken hebben ontvangen.

Alle pakketten omvatten een (spreekuur) gesprek over de zaak, bestudering van de stukken, het maken van een alimentatieberekening en een schriftelijke uitleg (per e-mail).

Alimentatie laten berekenen? Vul het formulier in en wij nemen direct contact met je op:

  Naam*

  E-mail*

  Telefoonnummer

   

  hightrust-page1 vfas-page1 NOVA